VVD Hof van Twente wil 'Woon Event'

VVD Hof van Twente wil de mogelijkheden die binnen Hof van Twente bestaan op gebied van wonen breed onder de aandacht brengen. Daarvoor zou de gemeente een 'Woon Event' moeten organiseren. Een markt waar shoppers op de woningmarkt breed geïnformeerd kunnen worden. Dat zegt fractievoorzitter Gerda Bruins. 

"Tijdens de tour langs de buurtschappen is het ons opgevallen dat er nog veel onduidelijkheden zijn over wat er allemaal kan en mag op het gebied van bouwen en slopen. Dat je best de ruimte kunt krijgen om nieuw te bouwen of te verbouwen. Dat zorgwoningen mogelijk zijn. Dat je kunt slopen en daar een voucher voor kunt krijgen,die je weer kunt doorverkopen. Het zou mooi zijn als tijdens zo'n event die regels nog eens uitgelegd worden. Want Hof van Twente heeft een heel soepel beleid, hier kan meer dan in andere gemeenten."

Volgens Bruins zouden verschillende partijen zich kunnen presenteren op het Woon Event, zoals aannemers, makelaars, hypotheekverstrekkers. Maar ook de woningcorporaties, de gemeente en lokale bedrijven die bijvoorbeeld op het gebied van interieur kunnen zich presenteren. Daarnaast is het voor ondernemers ook een mooie kans om zich  "Het moet heel breed aangepakt worden."

Bruins refereert ook aan de starters op de woningmarkt. "Veel jongeren in onze gemeente willen wel wat, maar weten niet wat er allemaal kan. Welke regelingen er voor hen zijn. Onterecht wordt gedacht dat voor hen in het buitengebied niets mogelijk is. Maar ook daar valt een mouw aan te passen. Het zou mooi zijn als zij tijdens het Event informatie kunnen inwinnen. Zodat ze niet wegtrekken naar de stad en vervolgens niet terugkomen."

Want de gemeente Hof van Twente krimpt. Die krimp heeft zich al ingezet en is al duidelijk bij de dalende leerlingenaantallen op de basisscholen. "Als we jongeren hier kunnen houden, kunnen we kernen en platteland leefbaar houden."

Via TC Tubantia