Ondernemersvereniging Markelo enthousiast over Hofpas

Een pas waarbij je kunt sparen bij de ene ondernemer om vervolgens met je gespaarde punten bij een andere ondernemer te kunnen betalen is de gedachte achter een nieuw loyaliteitssysteem in Hof van Twente: de Hofpas.

De Hofpas is een spin-off van de Goorse Gelukspas die nu in de gehele Hof wordt uitgerold. Voorzitter Erna Böhnke van de OVM is erg enthousiast over de nieuwe pas: “Hoe mooi is het dat men punten kan sparen bij bijvoorbeeld de Plus en ze vervolgens kan besteden bij Esch Pla”. Böhnke hoopt dat de pas ook door ondernemers in Markelo massaal wordt omarmt. Naast winkeliers staat deelname aan de Hofpas ook open voor dienstverlenende bedrijven en bedrijven in de toeristische sector. Ook de gemeente Hof van Twente is positief over de nieuwe pas en gaat onderzoeken op welke manier ze zelf mee kunnen doen. “Het sluit goed aan op de slogan ‘Wees Loyaal, koop lokaal’ die in Markelo al wordt gebruikt, hoe mooi zou het zijn dat punten kunnen worden gespaard bij een rijschool en vervolgens het rijbewijs zelf met die punten kan worden betaald bij de gemeente,” aldus wethouder Wim Meulenkamp.

De gemeente gaat onderzoeken hoe ze als werkgever, dienstverlener of als partner kan meedoen met het loyaliteitsprogramma. Als werkgever zou men bijvoorbeeld medewerkers en raadsleden via de Hofpas kunnen belonen, als dienstverlener zou de gemeente mogelijk een mantelzorgcompliment via de Hofpas kunen belonen en als partner zou de Hofpas kunnen worden ingezet bij bijvoorbeeld de ondersteuning van goed Diftar gebruik. Deelname past volgens de gemeente goed bij de doelstellingen uit de Sociaal economische visie en door deelname zou de gemeente een extra impuls kunnen geven aan de ontwikkeling van de pas.

Dat een lokale loyaliteitspas werkt blijkt uit de ervaring met de Gelukspas in Goor. Daar zijn ongeveer 3.500 pashouders en doen 40 ondernemers mee. Met de uitrol naar de nieuwe Hofpas kunnen ook andere kernen en ondernemers in Hof van Twente gebruik maken van het inmiddels bewezen loyaliteitssysteem.

Via Maarkelsnieuws