Markelose pinbox komt tegenover 't Wapen van Markelo

De nieuwe pinbox van de Rabobank krijgt vrijwel zeker een plek aan de Grotestraat tegenover ’t Wapen van Markelo, dit bevestigen de Gemeente Hof van Twente en de Rabobank. Er is een tijdelijke vergunning voor de duur van 5 jaar aangevraagd voor de locatie, waar de eerste werkzaamheden al zichtbaar zijn.

De pinbox is een alternatief voor de pinautomaat welke eind april om veiligheidsredenen per direct werd gesloten. "In goede samenwerking met de gemeente richten we ons erop om omstreeks 1 juli de pinbox te hebben staan", aldus directeur Gerard Kok van de Rabobank Noord en West Twente. In Markelo ontstond veel onrust na sluiting van de pinautomaat. De capaciteit van het alternatief – de inpandige pinautomaat bij PLUS Blankhorst – blijkt vaak onvoldoende voor de vele pintransacties.

Eén van de mensen die direct na het bekend worden van de sluiting bij de Rabobank aan de bel trok was Gerda Bruins. Bruins geeft aan 'superblij' te zijn met de komst van de pinbox, maar het wel jammer te vinden dat nu er veel toeristen in Markelo zijn er tot 1 juli geen pinautomaat is. "Gerard Kok heeft mij vanmiddag wel aangegeven dat indien er activiteiten zijn de organisatie zich tot de Rabobank mag richten om samen te kijken hoe ze het event kunnen ondersteunen", aldus Bruins.

De gemeente had de nieuwe pinbox overigens graag in de bebouwing van Plan Mooi Markelo geïntegreerd willen zien, maar dit bleek vanuit praktisch oogpunt niet te realiseren. Deze locatie tegenover 't Wapen van Markelo voldoet ook aan de wens van de Rabobank om de pinbox langs een doorgaande weg te plaatsen én een locatie die het gehele jaar toegankelijk is voor geldtransporteurs.

Via Maarkelsnieuws (zie bijlage voor een pinbox-voorbeeld)