VVD en PvdA stellen raadsvragen over niet uitrukken Goorse brandweer

De raadsfracties van VVD en PvdA in Hof van Twente willen opheldering van het college van burgemeester en wethouders over het niet uitrukken van de Goorse brandweer naar een brand in een schurencomplex, zaterdagmiddag 17 juni in Goor. Hierdoor moesten korpsen uit Diepenheim en Markelo uitrukken om de brand te blussen.

Dit terwijl de brandweerkazerne in Goor op zo'n honderd meter afstand van de locatie van de brand aan De Hogenkamp ligt. De brandweer mocht niet uitrukken omdat er geen bevelvoerder aanwezig was. "Hoe is het mogelijk dat dit kan gebeuren?", vraagt raadslid Gerda Bruins-Veltkamp van de VVD zich af. 

Fors tekort bij brandweer Twente

De VVD-fractie zegt ernstige zorgen te hebben over de tekorten bij de Twentse brandweer. "Ons is ter ore gekomen dat de Brandweer Twente kampt met een fors tekort, volgens onze informatie 800.000 euro."

De partij wil van het college weten of het ontbreken van een bevelvoerder in Goor een gevolg is van het tekort bij de Brandweer Twente.

Bizar beeld

PvdA-fractievoorzitter Fred Rijkens noemt het een bizar beeld dat de Goorse brandweer in de kazerne bleef, terwijl de brand honderd meter verderop plaatsvond. "Ik dacht eerst dat het om een grap ging toen ik hoorde dat geen dienstdoende commandant beschikbaar was", reageert Rijkens.

De partij wil opheldering van burgemeester Ellen Nauta. "Wat voor redenering er ook achter dit verhaal zit, ik vind het niet verdedigbaar dat brandweermensen op een paar meter afstand niet onmiddellijk aan de slag kunnen als er een brand naast hun deur plaatsvindt", stelt Rijkens.

Via RTV Oost

Zet cookies aan om de video te tonen.