Meer samenwerking tussen Hof van Twente en Enexis

Enexis Groep en gemeente Hof van Twente gaan nog meer samenwerken. De beide partijen staan voor een aantal grote uitdagingen zoals het aardgasloos maken van de gemeente en beschrijven in een convenant hoe beide partijen samen optrekken om optimaal gebruik te maken van elkaars expertise. Jan Peters, vice president Public affairs van Enexis Groep en wethouder Wim Meulenkamp van gemeente Hof van Twente hebben hiervoor een samenwerkingsconvenant ondertekend.

Het samenwerkingsconvenant beschrijft drie belangrijke opgaven waar gemeente en Enexis samen in optrekken: Het inzichtelijk krijgen van de energieopgave per wijk, het verduurzamen van de wijken en uiteindelijk het inzichtelijk maken van de resultaten per wijk. "We weten al veel per wijk, maar veel data is niet gebundeld. Door de kennis en gegevens van de gemeente te combineren met de gegevens van een netbeheerder als Enexis krijgen we duidelijk wat we precies moeten doen binnen een wijk om haar te verduurzamen", aldus Jan Peters.

"In een wijk waar de komende tijd renovaties aan het gasnetwerk zijn gepland kunnen we kijken of we dit niet anders kunnen invullen, bijvoorbeeld door de wijk ‘all electric’ te maken of aan te sluiten op een warmtenet". Wethouder Meulenkamp: "We hebben als gemeente al een wijkgerichte aanpak ‘Binnenkracht’ maar door de samenwerking te verstevigen, kunnen we veel gerichter acties ondernemen. En ook monitoren of en hoe snel we resultaat behalen, wat maakt dat we onze aanpak steeds beter kunnen maken."